KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI

KENTSEL DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIĞI İÇİN TIKLAYINIZ.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI KANUN ve UYGULAMA YÖNETMELİKLERİ

Kentsel Dönüşüm hakkında Resmi Gazetede yayımlanmış Tüm Kanun ve Uygulama Yönetmeliklerini sırası ile aşağıda bulacaksınız. Kentsel Dönüşüm Kanunlarını PDF iconlarına tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kentsel Dönüşüm kapsamında daha detaylı bilgi için bizi aradığınızda Uzmanlarımız size yardımcı olacaklardır.

• Kentsel Dönüşüm Kanunu Güncellenmiş Son Hali İNDİR
  • Afet Ri̇ski̇ Altindaki̇ Alanlarin Dönüştürülmesi̇ Hakkinda Kanun 31.05.2012 – Sayı : 28309 İNDİR
  • Afet Ri̇ski̇ Altindaki̇ Alanlarin Dönüştürülmesi̇ Hakkinda Kanunun Uygulama Yönetmeli̇ği̇ 04.08.2012 – Sayı : 28374 İNDİR
  • Dönüşüm Projeleri̇ Özel Hesabi Geli̇r, Harcama, Kredi̇ Ve Kaynak Aktarimi Yönetmeli̇ği̇  13.09.2012 - Sayı : 28410 İNDİR
  • 6306 Sayili Kanun Kapsaminda Hak Sahi̇pleri̇nce Bankalardan Kullanilacak Kredi̇lere Sağlanacak Fai̇z Desteği̇ne İli̇şki̇n Karar 13.10.2012 - Sayı : 2844 0 İNDİR
  • Afet Ri̇ski̇ Altindaki̇ Alanlarin Dönüştürülmesi̇ Hakkinda Kanunun Uygulama Yönetmeli̇ği̇ 15.12.2012 - Sayı : 28498 İNDİR
  • Afet Ri̇ski̇ Altindaki̇ Alanlarin Dönüştürülmesi̇ Hakkinda Kanunun Uygulama Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapilmasina Dai̇r Yönetmeli̇k 02.07.2013 - Sayı : 28695 İNDİR

Kısaca Kentsel Dönüşüm Kanunu Anlatmak Gerekirse;

Kentsel Dönüşüm Kanun ile eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, deprem hasarlı, kaçak binalarınız için T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıca Lisanslandırılmış İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİ'ne başvuruda bulunup Deprem Risk Raporu alarak binalarınızı yaşanabilir, depreme dayanıklı olarak yeniden inşaa edebilirsiniz.  Bunun için BELEDİYE’ ye başvurmanıza, TOKİ, DEVLET’ i beklemenize gerek yok. Türkiye’ nin her yerinde SİZİN TALEBİNİZ ve İNSİYATİFİNİZ ile bu kanundan yararlanabilirsiniz.

İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM DERNEĞİ'nin binanız için hazırlayacağı Deprem Risk Raporu sonucu Bakanlık ile anlaşma sağlayan İŞBANKASI’ nın Kentsel Dönüşüm Kredisinden yararlanarak binanızı yeniden inşaa ettirebilir veya takviye güçlendirme yaptırabilirsiniz.

DEPREM RİSK RAPORU NASIL ALIRIM?
BAKANLIK LİSANSLI ŞİRKETİ TEKTAS MÜHENDİSLİK’ e arsa tapusu veya daire tapunuz ile ( kat mülkiyet yada kat irtifaklı) 1 Binadan 1 Kişinin başvuruda bulunması yeterlidir. TEKTAŞ MÜHENDİSLİK UZMAN KADROSU ile binanızda gerekli teknik incelemeleri yaparak Binanız için Deprem Risk Raporunu hazırlayacak ve Bakanlıktan onayını alacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ ve KİRA YARDIMI KULLANABİLİR MİYİM?
Binanız için TEKTAŞ MÜHENDİSLİK’ in hazırlamış olduğu Deprem Risk Raporunun Bakanlıktan  ONAYI alındıktan sonra İŞBANKASI’ nın Kentsel Dönüşüm Kredisinden veya Kira yardımlarından yararlanarak binanızı yenileyebilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Kredisi ve oranları için;   TIKLAYINIZ

BİNAMIZDA 2/3 ÇOĞUNLUK SAĞLADIĞIMIZDA KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE BİNAMIZI YENİLEYEBİLİR MİYİZ?

Kentsel dönüşümden yararlanmanın ilk adımı binanız için Deprem Risk Raporu almaktadır. Deprem Risk Raporu için 1 Binadan 1 kişinin TEKTAŞ MÜHENDİSLİK’ e başvuruda bulunması yeterli. Bina Deprem Risk Raporunun Bakanlıktan onayı çıktıktan sonra bina malikleri hisse bazında 2/3 oranında çoğunluk ile Binalarının yeniden inşaası, bina inşaatını kime yaptıracakları, daire paylaşımları, ne zaman binalarını inşaa ettireceklerine, kentsel dönüşüm kredisi veya kira yardımı kullanıp kullanmayacaklarına, kat karşılığı binayı yaptırmaya BİNA ADINA KARAR VEREBİLİRLER.

TEKTAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLARAK ESKİ BİNANIZDAN, YENİ BİNANIZIN İSKANLI DAİRE TAPUSUNA KADAR SİZLERE  12 ADIMDA KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ & DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VERİYORUZ. TÜM ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ İLE SİZLERİN YANINIZDAYIZ.

Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız, hasarlı binalarınız için Kentsel Dönüşüm Kredisinden veya Kira Yardımlarından yararlanabilmenizin ilk adımı Bakanlıkça Lisanslandırılmış KURULUŞLARA başvuruda bulunarak söz konusu binalarınız için Deprem Risk Raporu almanızdır.

Kentsel Dönüşüm Kredisini Nasıl Alırsınız?

Kentsel dönüşüm Kredisi için UZMAN TV'de yayınlanan videoyu izleyebilirsiniz. Videoyu izlemek için linke tıklayabilirsiniz.

Hazırlanmış Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binanızın Yeniden İnşaatı / Takviye Güçlendirmesi için Kentsel Dönüşüm Kredisinden veya Kira Yardımından yararlanabilirsiniz.

Kira yardımı 18 ay için verilmekte olup aylık 600 TL ile sınırlandırılmıştır.

Kentsel dönüşüm kredisi üst limiti daire başı 100.000 TL'dir.

Çözüm Ortağımız Bankaların Kentsel Dönüşüm Kredi Oranları

24 – 120 ay vade için faiz oranları aylık % 0.40 – % 0.50 dir.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Kanunu

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği - 13.09.2012 / Sayı: 28410